VÁCI EGYHÁZMEGYEI KÖNYVTÁR • 2600 VÁC, MIGAZZI K. TÉR 2. • 06 27 814-140 KAPCSOLAT ÜZENET
Váci
Egyházmegyei
Könyvtár
1875
KERESÉS
NAPI EVANGÉLIUM

IC "-//IETF//DTD HTML 2.0//EN"> 301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.


Apache/2.4.38 (Debian) Ser...
EGYHÁZMEGYE HÍREK

302 Found

Found

The document has moved here.


Apache/2.4.10 (Debian) Server at www.vaciegyhazmegye.hu Port 80
- 302 Found
302 Found

Found

The document has moved here.


Apache/2.4.10 (Debian) Server at www.vaciegyhazmegye.hu Port 80
-
302 Found

Found

The document has moved here.


Apache/2.4.10 (Debian) Server at www.vaciegyhazmegye.hu Port 80
-
302 Found

Found

The document has moved here.


Apache/2.4.10 (Debian) Server at www.vaciegyhazmegye.hu Port 80
-
< FŐOLDAL < KÖNYVTÁRRÓL < KATALÓGUSOK < E KÖNYVTÁR < VACIENSIS < OLVASNI JÓ
2023. február 5. Ágota és Ingrid névnapja van   


ÚTMUTATÓ A KATALÓGUSOK HASZNÁLATÁHOZ

 

 

katalogus_szekreny.jpg nagy

Az Online Public Access Catalogue, azaz OPAC. A mozaikszó jelentése hálózaton elérhető, mindenki által használható számítógépes könyvtári katalógus. Gyakorlatban egy könyvtári integrált rendszer bibliográfiai adatbázisának a felhasználók által igénybe vehető visszakereső felülete.


A Váci Egyházmegyei Könyvtár 2011-től használ állományának feldolgozásához integrált könyvtári rendszert, a HUNTÉKA rendszert, amelynek Opac-ja a MONGUZ.  Az online felület lehetővé teszi a KERESÉST és a BÖNGÉSZÉST, használata egyszerű, esetleges problémák megoldására információt a SEGÍTSÉG menüpontra kattintva kaphat a felhasználó.

Könyvtárunk saját katalógussal rendelkezik, amely a KATALÓGUSUNK menüpontra kattintva érhető el. Állományunk számítógépes feldolgozása nemrég kezdődött, adatbázisunkat folyamatosan bővítjük, gyűjteményünk nagyobb része azonban még csak hagyományos cédulakatalógusban kereshető. Kérjük a kedves felhasználóinkat, amennyiben nem találnak rá online felületünkön a szükséges dokumentumokra személyesen, telefonon, e-mail címünkön vagy akár az ÜZENET menüpontra kattintva, kérjék segítségünket hagyományos cédulakatalógusunk használatához.


Felhasználóink kutatásait segítendő közvetlenül elérhetővé tettünk olyan közös katalógusokat, melyeknek a Váci Egyházmegyei Könyvtár katalógusa is része.


DNYEK-SZEK-VEK Közös Katalógus: A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Könyvtár, a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár és Váci Egyházmegyei Könyvtár közös Opac felülete, melyen a három könyvtár gyűjteményébe együttesen és külön gyűjteményeként is lehet végezni lekérdezéseket.


UNITAS Közös Katalógus: Az Egyházi Könyvtárak Egyesülése (EKE) hozta létre az Egyházi Könyvtárak Közös Katalógusát, amelynek ezidáig 24 egyházi könyvtár, köztük a Váci Egyházmegyei Könyvtár is tagja, így több mint 1000000 könyvtári tételének online elérése lehetséges egy helyen.


THECA Katalógus: A katalógus a kilencvenes években az egyházi könyvtárak többségében (Váci Egyházmegyei Könyvtárban is) használt Orbis adatbázis-kezelő segítségével feldolgozott könyvtári anyagot tartalmazza és jeleníti meg a világhálón. Az Orbis adatbázis fejlesztése nem folytatódott így a katalógus építése sem. Az adatbázis számos olyan adatot tartalmazhat, melyek elérésének egyetlen forrása lehet. A katalógus modern  utódának az UNITAS tekinthető.


HUNKAT: A Huntéka könyvtári integrált rendszert használó könyvtárak közös katalógusa, mely 160 könyvtár adatbázisát teszi kereshetővé.


További hasznos katalógusok, adatbázisok, adattárak elérését  tematikusa a LINKTÁRBA gyűjtöttük össze.


Reméljük, hogy  saját katalógusunk ill. a kiemelt adatbázisok segítséget nyújtanak felhasználóink ismereteinek bővítéséhez, kutatásaikhoz, munkájukhoz!

 

Jó böngészést!

OLDALTÉRKÉP